Persoonlijk begeleider B Specialistische Zorg

Vacaturenummer: 
T334917
Functiegebied: 
Verzorging
Werklocatie adres: 
Klinkerweg
1033 PK  Amsterdam

De baan
Je komt te werken op woon- en dagcentrum de Werf. De Werf bestaat uit straten met verschillende groepen bewoners met de leeftijd vanaf 18 jaar. Op locatie de Werf zijn een aantal groepen waar veel autistische cliënten wonen. Deze cliënten functioneren doorgaans met een ernstige tot matige verstandelijke beperking. Daarom is voor deze groepen veel voorspelbaarheid en duidelijkheid in de vorm van structuur en sturing gewenst. Ook de teamsamenstelling is ontzettend belangrijk binnen deze groepen. De bewoners willen graag bekende gezichten zien, omdat er ook hechtingsproblemen bij de cliënten spelen. Kortom, een sensitieve begeleider die stevig in de schoenen staat en van aanpakken houdt, zou op deze locatie zichzelf kunnen ontplooien.

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste persoonlijk begeleider B die zelfstandig kan werken, maar tegelijkertijd in staat is met collega’s samen te werken in een klein en hecht team.

Als Persoonlijk Begeleider B ben je ondersteunend aan de Persoonlijk Begeleider A. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen en actualiseren van het ondersteuningsplan van een aantal cliënten conform de ondersteuningsvisie. Je stuurt zo nodig bij door middel van functionele aanwijzingen aan andere medewerkers. Je fungeert als aanspreekpunt voor de cliënten en hun netwerk; ten behoeve van een aantal cliënten leg je en onderhoud je contacten. Dit doe je samen met een team, waarbij kwaliteit en betrokkenheid belangrijke waarden zijn. In voorkomende gevallen heb je een achterwacht functie voor cliënten van een andere dan de eigen locatie. Tot slot ben je werkbegeleider voor leerlingen en stagiairs. 

Jouw kwaliteiten
Je bent minimaal in het bezit van een diploma SPW-4, MMZ-4 en hebt bij voorkeur HBO werk- en denkniveau. Daarnaast heb je aantoonbare ervaring en affiniteit met het begeleiden en verzorgen van cliënten met een matige en ernstige verstandelijke beperking, moeilijk verstaanbaar gedrag en een lage sociaal emotionele ontwikkeling. Je hebt affiniteit met de doelgroep autisten.

Je hebt een enthousiaste en positieve werkhouding en werkt graag in teamverband, waarbij de cliënt centraal staat. Je kunt de ondersteuningsvraag van de cliënten vertalen naar concrete doelen. Je kunt zelfstandig binnen de kaders handelen. Verder ben je oplettend en resultaatgericht.
Een enthousiaste, positieve werkhouding, zelfvertrouwen, assertiviteit en humor zijn voorwaarden.
Je bent professioneel: Met respect voor de cliënt en commitment door te investeren in de relatie met de cliënt. In samenwerking met je collega’s, samen voor het beste resultaat en door jezelf te willen ontwikkelen; je staat open voor feedback en mening van anderen. Je bent je bewust van je (non)verbale houding en de invloed hiervan op de cliënt; Je kan een situatie goed inschatten en de-escaleren indien nodig, en gaat bewust en kritisch om met vrijheid beperkende maatregelen. Je zorgt goed voor jezelf en stelt duidelijke grenzen; je vindt niet alles vanzelfsprekend.

De werkplek
De groepen Klinkerweg 82-84-86 en Plaatwerkerstraat 2 zijn onderdeel van woon- en dagcentrum de Werf en zijn gelegen in Amsterdam Noord. Er wonen (jong) volwassen cliënten met een ernstige tot matige verstandelijke beperking, autisme en moeilijk verstaanbaar gedrag. De intensieve begeleiding is gericht op het stimuleren van de zelfredzaamheid en het uitbreiden van vaardigheden.

Arbeidsvoorwaarden
Een uitdagende positie bij een organisatie met ambitie. Ruimte voor ontwikkeling, innovatie en creativiteit.
Functie voor 24 tot 32 uur per week. Ingeschaald in FWG 40 CAO Gehandicaptenzorg. Wij bieden je een aanstelling voor een jaar met uitzicht op een vast dienstverband. Cordaan kent prima secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een uitstekende pensioenregeling, een eindejaarsuitkering, scholingsmogelijkheden, een goede reiskostenvergoeding en een fietsenplan.

Informatie & solliciteren
Voor meer informatie over deze functie kun je bellen met teammanager Koert van Barneveld T 06-11767332

Herken je jezelf in dit profiel, solliciteer hier dan direct online! Graag ontvangen wij bij je cv een uitgebreide motivatie.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.