Ruth Relyveld: De Wijkverpleegkundige

Motto: 
Ik ben de spin in het web van verpleging en verzorging
Interview: 

Ruth Relyveld “Je blijft geprikkeld bij Cordaan”

Ruth Relyveld werkt sinds een half jaar bij Cordaan. Wijkverpleegkundige zijn vindt ze heerlijk, want ze is een doener, zoals ze het zelf zegt. “Als ik bij iemand kom waar alle medicijnen op zijn, er is paniek en van alles aan de hand, dan moet er snel veel geregeld worden. ” Het is juist die combinatie van verpleegkundig werk, uitvoerende handelingen en coördineren, dat het werk voor Ruth zo aantrekkelijk maakt. “Je bent de spin in het web in dit werk, de spil in verzorging en verpleging. Je doet je eigen handelingen, en sluist de dingen door waar dat mogelijk is.”

Vooral het werken bij de mensen thuis maakt haar baan zo mooi, zegt Ruth. “Je begeeft je in het territorium van mensen: hun huis. Dat vergt inlevingsvermogen. Als mensen in hun eigen omgeving zijn is het toch anders. Daar hou ik juist van: iedereen is uniek en heeft zijn eigen gewoontes. Het gaat niet alleen om de handelingen uitvoeren, al vind ik het technische en vakmatige gedeelte ook leuk, maar het is het geheel dat mijn werk zo spannend maakt.”

Daar komt bij dat Cordaan een Amsterdamse instelling is, zodat Ruth in haar geliefde stad kan werken. “Ik hou van die stad, al mijn leven lang. Ik ben vooral dol op de volksbuurten, en bij Cordaan kon ik kiezen welke wijk ik wilde. Nu kan ik heerlijk mijn werk doen in mijn favoriete stadsdeel. Wat me ook goed bevalt bij Cordaan is dat er naar mijn mening wordt gevraagd, door collega's en door leidinggevenden. Zoals laatst: de planningen kunnen verbeterd worden en men vroeg of ik mee wilde denken. Nou, graag! Zo blijf ik geprikkeld in mijn werk.”

Functiegebied van medewerker: